Special Tours

Toegankelijk voor hulpbehoevenden en mensen met een beperking

SideTours combineert de vrijheid van motorrijden met het bezoeken van toeristische trekpleisters. We maken dit toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met een rolstoel of beperkte mobiliteit.

Zo helpen we je graag in en uit de zijspanmotor. In alle comfort geniet je van een rit doorheen Kortrijk of een rit op maat, bijvoorbeeld langs plekjes die je zelf graag wilt zien. Ons standaard start- en eindpunt is op de Grote Markt in Kortrijk.

Indien gewenst kunnen we je ook ophalen bij je thuis (tegen een kleine meerkost). 

Belangrijk: Boeken is momenteel enkel mogelijk via mail, telefoon of WhatsApp.

Veilig en comfortabel rijden

Wij hechten veel belang aan veiligheid voor, tijdens en na de rit. Je persoonlijke chauffeur ziet er op elk moment op toe dat je je comfortabel voelt en op correcte wijze geïnstalleerd bent in het zijspan. Dankzij een speciaal communicatiesysteem sta je steeds mondeling in contact met de chauffeur.

Uit veiligheidsoverwegingen is het verplicht om bovenkledij (T-shirt of trui) met lange mouwen en een lange broek te dragen. Schoeisel kan je vrij kiezen. De helmen en handschoenen worden voorzien door SideTours en worden na iedere rit ontsmet. Kinderen kunnen ook als passagier plaatsnemen in het zijspan, maar dit dient altijd op voorhand besproken te worden. 

Een unieke ervaring voor jong en oud

De wind op je gezicht, de snelheid van de motor, de speciale plekjes die we voorbijrijden, … Een rit in een zijspan is met niets te vergelijken. Voor mensen met een fysieke of mentale beperking is dit een moment van pure ontspanning en plezier.

Tijdens de tour hoef je even aan niets te denken. Alle zintuigen worden geprikkeld, en dat zorgt voor een moment van ultieme vrijheid.

De Ural Sportsman 2020 is het nieuwste model van IMZ, de wereldbekende bouwer van zijspanmotoren. Onze motor is 100% veilig, hoogtechnologisch én een echte eye-catcher dankzij de retro look! 

Praktische info

Wij voorzien een helm en handschoenen. Verder beschikken we ook over een handig communicatiesysteem zodat we tijdens de rit met elkaar kunnen praten over al het moois dat we onderweg tegenkomen.

Bij mooi weer kan het handig zijn om een zonnebril mee te nemen. Er kunnen max. 2 personen (naast de chauffeur) per rit meegaan.

Heb je graag enkele foto’s van de monumenten die we tegenkomen of van jezelf in de motorfiets? Neem dan een camera of smartphone mee. We zorgen ervoor dat je met enkele mooie (digitale) souvenirs naar huis gaat.

Als passagier dien je verplicht volgende zaken mee te nemen: 

Belangrijk: Boeken is momenteel enkel mogelijk via mail, telefoon of WhatsApp.

Stel ons een vraag!

Klaar om Kortrijk te ontdekken? Of heb je een eigen route in gedachten die je graag eens vanuit een zijspan wil beleven?

Stuur ons gerust een bericht en we kijken samen wat mogelijk is. 

Logo_Sidetours

SideTours

Kijk. Luister. Proef. Voel. Een motorrit is zoveel meer dan een manier om van A naar B te gaan.

Wat we meemaken onderweg is minstens even interessant als onze bestemming. Beleef het zelf! 

Contact

Grote Markt, 8500
Kortrijk, België

Photos

SideTours-27
SideTours-25
SideTours-20
SideTours-74
SideTours-15
SideTours-44
SideTours-53
SideTours-47

© Copyright 2023 | SideTours
BE 0733.748.382